Målskytten Robin Johansson försöker smälta den första vinsten i årets seriespel.Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Fotboll

Första segern för Götene IF

1:49 min

Det var många glada miner i Götene IF då den första segern hade bärgats i årets seriespel i division 2. Det kan vi konstatera efter 2-1 mot gästande Tibro AIK. I paus var ställningen 0-0.

I den första halvleken hade Tibro AIK mest boll och skapade också en hel del chanser med Johannes Grahn i spetsen.

Men hemmalaget Götene var farliga i sina kontringar och skapade också måltillfällen framför Tibromålet.

I andra halvlek svängde matchbilden något och Götene skapade fler chanser. Snabba Robin Johansson rev hål i Tibros försvar.

I den 65:e minuten bröt jublet loss på  Västerby då Robin Johansson i hemmalaget rann förbi Tibroförsvararna och kunde placera in 1-0. 

I den 84:e minuten kom så också 2-0 genom Christoffer Apell, med ett gediget förarbete av just Robin Johansson.

Tibro AIK kom dock närmare med 2-1 på straff i 89:e minuten genom Magnus Lagerin. Laget hade sedan någon möjlighet till kvittering, men segern för Götene var snart i hamn och det stora segerjublet bröt ut både på plan och bland de flesta av 225 personer som tittade på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista