Maria Sjarapova, Ryssland. Foto: Bernat Armangue/Scanpix
TENNIS

Högstedt förde Sjarapova till Paristitel

Ryskan Maria Sjarapova vann finalen i Franska Öppna efter en säker seger mot italienskan Sara Errani. Tränare för Maria Sjarapova är Thomas Högstedt från Mariestad, som även fick se sin adept ta klivet upp som världsetta.

Mariestadsbördige Thomas Högstedt har en gång själv vunnit en Grand Slam, som junior. Nu har han upprepat bedriften - fast denna gång som tränare.

Hans adept Maria Sjarapova vann nämligen finalen av årets Franska Öppna. På gruset i Paris besegrade hon italienskan Sara Errani med komfortabla 6-3, 6-2 i en match som aldrig blev särskilt spännande.

Ryskan har därmed nu vunnit alla fyra grand slam-turneringar inom tennisen.

Sedan Thomas Högstedt tog över som hennes tränare i slutet av 2010 har Sjarapova stadigt förbättrat sitt spel och avancerat på rankingen.

Största framgången
Nu kom så den efterlängtade Paristiteln och för Thomas Högstedt, som tidigare tränat andra stora namn som bland andra tysken Tommy Haas och kinesiskan Li Na, är detta hans största framgång i tränarkarriären.

Tack vare titeln tar Maria Sjarapova steget upp som världsetta från och med måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista