1 av 2
Fanny Lilja och Gustav Smedman siktar på att bli morgondagens olympier. Foto:Privat
2 av 2
Gustav Smedman med lägerjackan och Jan Fransson. Foto:Jens Prytz /P4 Skaraborg Sveriges Radio.
P4 Morgon

Lidköpingskanotisternas mål: framtida OS

6:55 min

Sveriges största träningscamp - Youth Olympic Camp arrangerades för första gången i helgen med över 500 svenska ungdomsidrottare. Fanny Lilja och Gustav Smedman från Lidköping deltog.

I lördags firades 100-års jubileet av OS i Stockholm 1912 med pompa och ståt på Stockholms stadion och både Fanny och Gustav samt tränaren i Lidköpings kanotförening Jan Fransson fick se firandet på plats.

Vad fick ni göra i helgen?
-  Vi fick träffa många olika idrottare från olika idrottsgrenar, det var föreläsningar från gamla olympier och förutom lägret så var vi på Stockholms stadion och såg uppträdanden av tidigare olympier säger Gustav Smedman.

Vilka olympier fick ni träffa då?
-  Jag tränade med Anders Södergren, Helena och David Ekholm där vi sprang och körde olika stafetter men det var svårt att hinna med dem säger Fanny Lilja.

Vad betyder det för ungdomarna att få vara med på ett sånt här läger?
Det är jätteroligt för Lidköpings kanotförening och det betyder mycket för dem båda att utveckla sig inom deras sport säger klubbens ordförande Jan Fransson.

Hur långt kan ni nå?
-
  OS är den största drömmen och det är dit vi vill komma avslutar Fanny.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista