Anders Stenholm, Pernilla Oscarsson och Tomas Nyman som står bakom filmen om mobbning ger varandra en kram. Foto:Torbjörn Nilsson /P4 Skaraborg Sveriges Radio.
P4 Morgon

Premiär för skaraelever i mobbningsfilm

8:51 min

Ikväll visas "Grymhet har sin rot i rädsla" på Katedralskolan i Skara - en film om mobbning som på sikt ska kunna visas på skolor runt om i landet och bakom filmen står två skaraelever.

Det här är en film som sticker ut i den stora mängden bland filmer på temat mobbning där vi får följa mobbaren, offret, läraren och filmen är gjord av Anders Stenholm, Tomas Nyman som läst filmskapande efter sin egen gymnasietid.

Varför gjorde ni den här filmen?
-  Efter gymnasiet så ser man skolvärlden med andra ögon och man intresserar sig för klimatet och mobbning är ett ämne som alltid är aktuellt och den här filmen sticker ut.

På vilket sätt sticker den ut?
-  Det är en film som tar det till den yttersta gränsen och det utspelar sig runt en tragedi med en lärare och två elever.

Hur har det varit att spela in den?
-  Det har varit väldigt intressant och jag gick teater på gymnasiet här i Skara men att göra en film känns unikt säger Anders Stenholm.

Smygpremiären är avklarad och hur mottogs den?
Det tar alltid tid att smälta en film men vi har fått positiv kritik och ikväll är det dags för den riktiga premiären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista