Margareta Krönet Johansson i Norra Vånga börjar känna sig otrygg. Foto: Jens Prytz/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Vara

Fyra bränder på kort tid

2:23 min

Efter branden i natt mellan Kvänum och Norra Vånga, då ett stall brändes ner och en 62-årig man misshandlades, sprids nu oron på Varaslätten. Branden var den fjärde i området på en dryg vecka som utreds av polisen som mordbrand.

Totalt har fyra misstänkta mordbränder härjat Varaslätten den senaste tiden.

Förrförra helgen var den en villa i Öttum och en verkstad i Jung som brann. I måndags morse brann ett obebott tvåvåningshus som var under renovering ner till grunden, bara ett hundratal meter från verkstaden.

Otryggt
I natt mellan tre och fyra stacks ett tomt stall mellan Kvänum och Norra Vånga i brand. Samtidigt misshandlades även den 62-årige man som bodde i huset bredvid grovt.

– Det börjar kännas otryggt här där vi alltid haft det så tryggt, säger Margareta Krönert Jönsson som bor i Norra Vånga

Polisen har i nuläget inga spår efter några gärningsmän vid något av brandtillfällena men utredningsbefäl Eva Karlsson i Lidköping säger till P4 Skaraborg att polisen i nuläget inte ser något samband mellan bränderna.

Teknisk undersökning
62-åringen som misshandlades i samband med den senaste branden ska höras närmare nu när han fått lämna sjukhuset och imorgon ska den tekniska undersökningen slutföras vid det totalförstörda stallet med hjälp av hundar som ska söka efter brännbara vätskor.

Margareta Krönert Jönsson i Norra Vånga, som bara bor en dryg kilometer därifrån, kommer vara mer vaksam efter det som har hänt.

Uppmärksam
Jag kommer vara mer uppmärksam på bilar som åker långsamt, eller folk som jag inte känner. Jag kommer ha mina sinnen på spets för att inte råka ut för någonting.

Börjar det brinna i någon av våra ladugårdar här så brinner minst tre stycken eftersom de ligger så tätt, säger Margareta Krönet Jönsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista