För en vecka sedan brann ett förråd på Dalviksgatan i Tibro. Foto: Julia Peric / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Tibro

Bränderna i Tibro kan vara ungdomslek

1:24 min

Branden i ett kedjehus på Gäregatan i Tibro inatt samt den senaste tidens bränder kan vara en lek där ungdomar tävlar om olika poäng. Att tända eld på en bil ger en poäng, ett obebott hus ger två och bebodda hus ger fem poäng.

Huset som brann i natt fick kraftiga brandskadador. Huset intill skadades av röken. Ingen människa skadades och polisen har spärrat av byggnaden för en teknisk undersökning i dag.

Nu misstänker polisen att bränderna är en ungdomstävling

– Det är en tävling som går ut på att anlägga bränder i bilar, skjul och hus.

Tips till polisen
Det är ett tips som fått polisen in på spåret. Det är ovanligt att polisen går ut med tips till allmänheten. Men det är nu ytterst nödvändigt.

– Det är en stor fara för allmänheten och vi vill gå ut och informera om det här lekarna och samtidigt få in tips om någon hört om ungdomsleken, säger Tony Johansson, utredningsbefäl i Skövde.

Vad kan polisen göra åt det här ?

– Det är svårt eftersom bevisen ofta brinner upp och det saknas iakttagelser. Vi kan fånga upp och lyssna till människor som varit på plats eller hört något och på så sätt koppla ihop ledtrådar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista