1 av 4
Många passade på att åka till Simsjön utanför Skövde idag. Foto: Stina Broberg / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 4
Ninos Kanon, Nina Kanon och Mimra Abraham var vid Simsjön och badade. Foto: Stina Broberg / P4 Skaraborg Sveriges Radio
3 av 4
Linda, Nora och Milihati med barnen Arta och Artiana. Foto: Stina Broberg / P4 Skaraborg Sveriges Radio
4 av 4
Rasmus Valentin, Sabina Harbas och Jennifer Harbas redo att kasta sig i "plurret". Foto: Stina Broberg / P4 Skaraborg Sveriges Radio
sommar & sol

Äntligen kom värmen!

1:34 min

Den svenska sommaren har varit allt annat än varm och skön, men idag blev det äntligen riktig högsommarvärme. Och självklart passade många skaraborgare på att njuta av sol, bad och värme.

En som passade på att njuta av det vackra vädret var Nelly Khochaba, som åkt till Simsjön utanför Skövde tillsammans med sina barn och syskonbarn.

– Äntligen har värmen kommit! Det här är riktigt efterlängtat och skönt. Hoppas att det blir värmerekord, säger hon.

Värmerekordet hittills i sommar ligger på 28 grader. Och faktum är att det finns en stor chans att vi idag kan slå det rekordet.

– Ja, vi kommer nog upp till någonstans mellan 25 och 30 grader, så möjligheten finns, säger Anna Hagenblad, meteorolog på SMHI, som också berättar att högtrycket som har lagt sig över oss kommer ligga kvar de närmaste dagarna.

Några andra som passade på att ta tillvara på sommarvärmen idag var syskonen Arta och Atiana, som åkt till Simsjön tillsammans med familjen.

– Det är jättekul. Vi har med oss en massa badleksaker, vi har både hink och spade och ett hopprep. Det är jätteskönt att bada!

Ska ni hoppa i badet nu så fort som möjligt?

– Kanske.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista