Lotta Bromé. P4 Extra. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
P4 Morgon

Hem kommer Lotta - ska sin sångtalang blotta

5:31 min

Det blir stjärnspäckat på Läckö slott i morgon kväll när Diggilooturnén ska underhålla skaraborgarna. Med i startfältet finns en hemvändare som inte är helt okänd för P4-lyssnarna - Lotta Bromé.

– När Lasse Holm försökte övertala mig att följa med så sa han att jag kommer älska det och vi blir som en familj som åker runt, och det är faktiskt sant. Det är världens bästa stämning, säger Lotta till P4 Morgon

I år är det 10-årsjubileum för Diggiloo vars koncept är att samla ett gäng av Sveriges mest folkkära artister som turnérnar landet runt med sång, dans och humor. Lotta Bromé säger att det inte blev riktigt som hon tänkt sig:

– Ibland tänker jag på det där, men det blev nog bättre än vad jag trodde.

Radio, tv och schlager
Lotta Bromé menar att det känns aningen sorgligt att Diggiloo-sommaren börjar lida mot sitt slut. För den som har biljett till föreställningen i morgon kväll väntar två akter, en och en halv timme vardera, där det blir en hel del fokus på radio, tv och schlager.

– Jag gör ett nummer på västgötska, känns kul att göra på hemmaplan eftersom att folk äntligen begriper vad jag säger, berättar Lotta Bromé.

Här är alla årets Diggiloo-artister

Charlotte Perelli
Jessica Andersson
Lotta Bromé
Magnus Carlsson
The Moniker
Markoolio
Thomas Petersson
Mojje Johansson
Magnus Johansson
Fridha Lundell
Lasse Holm

Torbjörn Borg

0500-77 30 23
torbjorn.borg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista