Fr v: Tove Alexandersson, Tatjana Ryabkina och Helena Jansson. Foto: Johan Davidsson / P4 Halland Sveriges Radio
Orientering

Jansson trea på O-ringen

2:30 min

Det blev en tredje plats totalt för Helena Jansson från Skövde i elitklassen på O-ringen. Detta trots en grov miss på femte kontrollen i dagens avslutande etapp.

– Det känns som en seger. Jag var helt säker på att jag var borta från pallplatserna eftersom jag gjorde en hysterisk bom på femtekontrollen.

Såg du någon i skogen när du väl hittade kontrollen?

– Ja, danskarna Ida och Maja som gick ut femma och sexa var ikapp mig då. Vi sprang sedan en ganska god bit tillsammans. Maja var riktigt stark och jag trodde hon skulle ta mig om det blev en spurtuppgörelse. Som tur var tog hon en annan väg och jag kunde orientera ifrån henne. Det var skönt.

Hur mycket har du tagit ut dig idag egentligen?

– Så mycket det bara gått. En bana på tio kilometer i den här terrängen och högsommarvärmen är inte att leka med. Det har varit slitsamt från dag ett.

Vann totalt gjorde ryskan Tatjana Ryabkina, som inte gjorde några misstag på dagens avslutningsetapp och kunde smita förbi i jaktstarten. Därmed erövrade hon också segerchecken på 75 000 kronor.

Två kom Tove Alexandersson, som ledde efter gårdagens fjärde etapp men idag bommade bort segern på den sista etappen av O-ringen i Halland.

Johan Davidsson
johan.davidsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista