Thomas Waller, kontorschef på Handelsbanken i Hjo. Foto: Kajsa Lundström
HJO

Bank i Hjo har åter kontanter

Allt fler bankkontor väljer att sluta med kontanthantering. Men Handelsbanken i Hjo går mot strömmen och börjar i höst med att erbjuda sina kunder kontanta tjänster.

– Det är ingen tvekan om att framtiden för betalninger är internet och mobil-tjänster, säger Thomas Waller, kontorschef på Handelsbanken i Hjo.

– Men vi ser att det finns en efterfrågan på kontanter, och att många uppskattar att det finns.

Trenden är att allt färre bankkunder använder sig av kontanttjänster. Det visar P4 Skaraborgs rundringning till banker i området.

Därför väljer många bankkontor att ta bort den kontanta hanteringen. En annan anledning till det är att minska risken för rån.

Kontoret blir det enda i Hjo som kan erbjuda sina kunder kontanthantering. Konkurenten Swedbank blev kontantlös för drygt ett år sen och sen dess har hänvisats kunderna till automater om de vill ta ut kontanter.

– Ibland fungerar inte automaterna. Jag tycker också att det är fel att lägga ut på handeln att de ska hantera kontanter i kassan, säger kunden Barbro Rödin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista