Rubrikerna om bränder i Tibro har avlöst varandra nu i sommar. Fotomontage: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Tibro

Ännu en brand i Tibro

0:45 min

Det har återigen brunnit i Tibro. Denna gång brann ett förråd alldeles intill ett flerfamiljshus på Dalviksgatan. Enligt räddningstjänsten är det samma förråd som sattes i brand i förra veckan.

Enligt räddningstjänsten fanns det risk att elden skulle sprida sig till husfasaden, som var bara några meter från förrådet. Inga hyresgäster behövde utrymma byggnaden.

Larmet kom strax före midnatt. Polisen var först på plats och kunde påbörja släckningsarbetet, innan räddningstjänsten kom fram. Natten till fredagen brann ett annat förråd på samma gata.

Nytt möte hålls idag
Sommarens bränder i Tibro har skapat en hel del oro i samhället menar kommunalrådet Claes Jägevall (fp).

– Att medborgarna är ute och lyssnar, tittar och försöker ge polisen tips, det är den absolut viktigaste biten, säger han.

Under dagen ska kommunen sitta i möte med anledning av oron kring bränderna.

– Jag vill själv uppdatera mig med polisen bland annat, om vad som verkligen görs här nu. Så att vi verkligen gör allt som står i vår mänskliga makt, säger kommunalrådet Claes Jägevall (FP).


Tidigare om sommarens bränder i Tibro:Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista