LIDKÖPING

Patienter bestulna på sjukhuset

1:43 min

Under juni och juli månad har patienter blivit bestulna på pengar när de vårdats på Skaraborgs Sjukhus Lidköping. Stölderna har polisanmälts och ska nu utredas.

Mikael Malmborg som är informationschef vid Skaraborgs sjukhus tycker att det är beklagligt att stölder förekommer på sjukhuset i Lidköping.

– Det är väldigt tråkigt när sådant inträffar. Vi jobbar för att det inte ska kunna hända igen.

Tre stölder på en avdelning på Skaraborgs sjukhus Lidköping skedde under juni och juli månad. Patienter blev då bestulna på pengar. Summan det rör sig om är några hundratals kronor.

Peter Eriksson som besöker sin mamma på sjukhuset tycker det är trist att någon går omkring på sjukhuset och stjäl från människor som vårdas där.

– Det är sådant som absolut inte får hända.

Vad kan man göra för att förhindra stölderna?

-- Patienterna ska vara mer uppmärksamma.

Skaraborgs Sjukhus Lidköping har inga teorier om vem som kan ligga bakom stölderna. Det har förekommit stölder tidigare på sjukhusen och det finns ingen garantier för att det inte kan ske igen.

– Jag vet att det förekommit tidigare och det kommer säkert hända igen, men vi jobbar hela tiden med att förebygga stölder, säger Mikael Malmborg.

Fråga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.