TIBRO

Grannarna går samman efter bränderna

1:44 min

I sommar har ett drygt tiotal bränder anlagts i Tibro. I helgen brann det två gånger i förråd på Dalviksgatan. Nu har boende i området fått nog och tänker agera.

Boende på Dalviksgatan tänker nu organisera sig och göra en insats för att försöka stoppa den eller de som startar bränder i deras bostadsområde.

Bengt-Inge Ferm har tagit initativet till grannsamverkan mot bränderna.

– Vi måste visa att vi har bevakning här, säger han.

Oron är stor i området
Den gångna helgen brann det igen på Dalviksgatan och oron är stor. Branden var den andra i förrådet som ligger alldeles bredvid huset där Natalie Godö bor.

Det är bara en meter mellan förrådet och hennes lägenhet. Första gången förrådet brann var lågorna bara minuter från att sprida sig till huset.

Den gången drabbades Natalie Godö av rökskador, eftersom hon chockades så svårt att hon inte förmådde ta sig ut ur bostaden.

Förrådet brann igen
Natten till måndagen slog så mardrömmen till igen, när någon än en gång tände eld på förrådet.

– Det brann ganska bra på baksidan första gången, och den här gången på framsidan.

Hon berättar att tankarna snurrade i huvudet när hon insåg att det brann,

– "Vad händer? Nu igen?" Min pojke var här, så jag bara skrek att vi måste springa ut.

Oron får Natalie Godö att må dåligt, säger hon.

– Psykiskt sett mår jag inte så bra. Man undrar ju varför det håller på så här.

Polisen har fått in tips
Polisen har ännu ingen misstänkt för bränderna. Men när polisens mobila kontor stod parkerat vid Dalviksgatan kom ett drygt tiotal tips in, samtidigt som många människor kom dit för att uttrycka sin oro för det som nu sker i Tibro.

Boende i huset bredvid förrådet efterlyser större insatser från både polisen och kommunen för att bränderna ska upphöra.

Bengt-Inge Ferm menar att en aktiv grannsamverkan är ett sätt för de boende att försöka skydda sig och skapa större trygghet.

– Vi får gå ut själva och omedelbart ta hand om problemet, om ingen annan gör det. Det som gäller är att hålla fast dem tills polisen kommer. Mer än så får vi inte göra, även om lusten finns...