Pelle Ödlund IK Gauthiod testar hos tyska mästarna. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges RAdio.
Fotboll

Ödlund nöjd med gästspelet hos tyska mästarna

19-årige Pelle Ödlund från Grästorp har tränat med den tyska storklubben i fotboll, Borussia Dortsmund. Ödlund, som till vardags spelar i Gauthiod, är nyss hemkommen från en veckas träning med de tyska ligamästarnas U23-lag.

– En morgon ringde min agent och sa att han hade fixat ett provspel i Borussia Dortmund. Och jag vet inte riktigt hur jag reagerade. Jag blev lite chockad först men såklart tyckte jag att det var riktigt roligt.

Bytte land, arena och lag
Pelle Ödlund spelar till vardags fotboll i Gauthiod. Plötsligt bytte han land, arena och lag för en vecka. Hemma i Grästorp ligger snittpubliken på 700 personer, i Dortmund ligger den på dryga 80 000. Nyss hemkommen från äventyret så är Pelle Ödlund belåten med träningsveckan.

– Det är en bra känsla. Jag är nöjd med min insats så nu är det bara att vänta och se, säger han.

Hur gick det med språket?
Ja, det var värre. Jag förstod inte speciellt mycket. Alla kunde tyska förutom någon som också var utomlands ifrån. Men alla kunde ju tyska så det var lite svårt att förstå träningarna. Men det var bara att ställa sig sist i ledet och titta. Det har varit en grym upplevelse och roligt att få vara med om, säger en glad Pelle Ödlund.

Ewa Ohlsson

0500-77 30 28
ewa.ohlsson@sr.se

Margareta Lilja

0500-77 30 27
margareta.lilja@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista