Anders Eriksson förbereder sina motorcyklar för intensiva veckor med både SM- och VM-tävlingar. Foto: Henrik Jansson/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Enduro

Världsmästaren gör comeback i Karlsborg

1:35 min

Nu är det klart att enduroföraren Anders Eriksson från Tibro gör comeback på internationell nivå. Eriksson är en av Sveriges framgångsrikaste enduroförare men har endast tävlat i Sverige de senaste två åren. När Enduro-VM avgörs i Karlsborg om tre veckor står han på startlinjen.

– Jag har varit i hetluften så många år och nu har jag varit ifrån det några år. Så att få köra på hemmaplan inför hemmapublik skulle ju vara hur häftigt som helst. Så jag kommer att ställa upp i Karlsborg och det ska bli jättekul, säger Anders Eriksson.

Idag mekar Anders Eriksson hemma i verkstaden i Tibro. Motorcyklarna måste vara i topptrim inför helgens tredje SM-deltävling i Östersund. Tävlingen är viktig. Efter två körda SM-omgångar ligger Eriksson på delad första plats. Samtidigt är helgens tävling ett genrep inför VM i Karlsborg i slutet av augusti. Den sjufaldige världsmästaren gör då comeback på den internationella scenen. Efter två år med enbart nationella satsningar.

– Det här är ett inhopp eftersom det är ett hemma-VM. Det kommer inte att bli några fler VM-säsonger. Det blir ett fantastiskt roligt happening och kul att få mäta sig lite grann. Men med handen på hjärtat jag vill inte prata om några placeringar. Jag vill bara åka upp, väl förberedd, säger Anders Eriksson.

Hur har du laddat upp inför tävlandet?
Det har varit fokus på fysbiten. Jag har väl fuskat lite på trampcykel, i nästan tre veckor, i Kroatien. Sedan har jag simmat lite på eftermiddagarna och nu går jag in i en intensiv motorcykelperiod för att trimma in formen, säger den laddade endurostjärnan.

Henrik Jansson

0500-77 30 69
henrik.k.jansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista