Timoteij och Filip Johansson fick igår ta emot årets Tôrparpris. Foto: Bengt Andersson
Skara

Stor överraskning när Tôrparpriset delades ut

0:46 min

Årets Tôrparpris delades ut igår ikväll ut på Allsångskvällen i Skara. Priset gick till musikalartisten Filip Johansson - och till fyra mycket förvånade tjejer från Skara.

– Vi stod backstage och skulle snart gå upp på scenen och lyssnade inte så noga på vad som hände på scenen. Helt plötsligt blev vi uppkallade på scenen för att ta emot priset, säger Johanna Pettersson om hur det gick till när hon och kollegorna i Timoteij fick ta emot priset.

Förutom att den unge musikalartisten Filip Johansson från Bålerud utanför Töreboda fick ta emot Tôrparpriset och check på 25 000 kronor, så fick även den skaraborgska popgruppen Timoteij överraskande nog ta emot ett extra Tôrparpris.

– Vi stod backstage och skulle stnart gå upp på scenen och lyssnade inte så noga på vad som hände på scenen. Helt plötsligt blev vi uppkallade på scenen för att ta emot priset, säger Johanna Pettersson som utgör ena fjärdedelen av bandet.

Timoteij får priset för att de uppträder ”friskt, skönt och fräscht som en svensk sommaräng".

Sedan tidigare var det känt att också Filip Johansson skulle få årets Tôrparpris plus 25 000 kronor - pengar han enligt uppgift kommer att använda till studier.

Tôrparpriset delas ut till minne av Skaras store underhållare Mats Ljung och delades i år ut för elfte gången.

Filip Johansson sommarpratar

Tôrpapristagaren Filip Johansson är även aktuell som sommarpratare i P4 Skaraborg. Du kan höra hans berättelse genom att klicka på länken nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista