Foto: Linnéa Frimodig/P4 Skaraborg Sveriges Radio
Falköping

37-åring häktad misstänkt för knivattack och olaga hot

En 37-åring man häktades under fredagsförmiddagen på sannolika skäl misstänk för grov misshandel och olaga hot i Falköping.

Åklagaren Jenny Karlsson berättar för P4 Skaraborg att det ligger sekretess på förundersökningen, hon vill därför inte kommentera ärendet i detalj. Tingsrätten beslutade under förmiddagen att häkta 37-åringen, något som åklagaren anser vara nödvändigt.

– I det här fallet menar jag att det finns risk för att utredningen störs om han sätts på fri fot, säger åklagare Jenny Karlsson till P4 Skaraborg.

Det var vid 18.30-tiden i måndags kväll som polisen fick larm om ett knivbråk utanför en butik i området Fredriksberg i Falköping. Sex eller sju personer hade hamnat båk med varandra varpå någon fram en kniv.

37-åringen sitter nu häktad, misstänkt för att vara mannen som drog kniv och sedan skadade en man i 30-årsåldern vid bråket. 30-åringen fick vårdas på Skaraborgs sjukhus i Skövde för skadorna som vid tillfället bedömdes som allvarliga men inte livshotande.

Åtal mot den misstänkte 37-åringen ska vara väckt senaste 17 augusti.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".