1 av 2
Polisen har bland annat sökt med heikopter. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
2 av 2
Sofie Sjöberg och Marie Sjöberg är två av de frivilliga som söker efter 76-åringen. Foto: Sten Lillieström / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Försvunnen 76-åring

Stor sökinsats fortsätter

Hemvärnet berättar om sökandet
1:25 min

Trots en omfattande sökinsats så har polisen fortfarande sent på måndagskvällen inte hittat den 76-årige man försvann i Timmersdala i lördags. Polisen kommer också på tisdagen att fortsätta letandet.

Polisen kommer på tisdagen att fortsätta och också utöka letandet efter den försvunne 76-åringen i Timmersdala.

Men är mannen fortfarande inte återfunnen efter morgondagens insatser så kommer sökandet att avbrytas. Det säger Ulrik Wennberg som polisens insatschef på plats.

– Om vi inte hittar honom i området kommer vi betrakta honom som försvunnen och då kommer andra enheter vid polisen ta över.

Också hemvärnet hjälper till i sökandet. Just nu befinner sig mellan cirka 100 personer ute i skogen som letar efter mannen.

– I går var vi 50 och i dag är vi 100 personer ute i skogen, det växer till hela tiden, säger Bengt Wigart som leder hemvärnets insats i sökandet.

Den försvunne mannen talar inte svenska och känner inte till området sedan tidigare. Han har inget hår på huvudet men grått hår på tinningarna. Vid försvinnandet hade han blåa jeans, en vit skjorta med ränder och en stickad grå väst på sig. 

En av de frivilliga Timmersdalabor som hjälper till är Sofie Sjöberg. Under natten har hon en lapp som hon under måndagsförmiddagen åkt och satt upp runt om i Skaraborg.

– Både mot Skövde, Mariestad, Götene och Skara, vi är nog fyra bilar som åker runt och det är väl bara att hoppas att vi hittar honom, säger Sofie Sjöberg till P4 Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".