Elin Höglund och Jesper Hult. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Kärleksprojekt

Cyklande kramfest sprider kärlek i Skaraborg

Kramarna: "Alla kan vara med"
11 min

Just nu cyklar Jesper Hult och Elin Höglund genom Skaraborg för att dela ut kramar. Projektet, som blev en succé när det drog genom Sverige, har utvecklats till en europeisk kramturné. Jesper färdas på sin enhjuling, precis som förra året, och Elin tar sig fram på två hjul.

Färden startade i norska Nordkap och planeras att avslutas i sydspanska Tarifa.

– Det är en lång resa, men jag har blivit upptränad längs vägen, säger Elin Höglund som inte var med förra året men kände sig kallad att kontakta Jesper när hon hörde om projektet.

Syftet är att sprida kärlek genom en så kallad "free hugs-kampanj" som helt enkelt går ut på att dela ut gratis kramar på offentliga platser till människor som råkar befinna sig på platsen där Elin och Jespers kramturné stannar till.

– Det går mindre bra i de större, och bättre i de mindre orterna, säger Jesper Hult om hur mottagliga folk är för gratis kramar.

Cyklister hänger på
Över 300 personer har anmält att de vill cykla med i vissa etapper och på  kan man följa hela rutten. En annan del av projektet är att samla ihop pengar till en anti-mobbningsorganisation.

– Jag har varit mobbad under skoltiden, blivit utsatt för utfrysning. Jag känner att ingen förtjänar det, inte ens min värsta fiende, säger Jesper Hult.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".