1 av 2
Ulrik Wennberg är insatsledare på plats. Foto: Sten Lillieström/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 2
Polisen söker av området, ruta för ruta. Foto: Sten Lillieström.
Försvunnen 76-åring

Polisen söker vidare i Timmersdala i morgon

"Vågar inte sia om hur länge vi håller på"
1:15 min

Vittnesmål pekar nu ut den otillgängliga marken väster om sjön Lången som ett område där den försvunne 76-åringen rört sig. Sökandet kommer troligtvis att fortsätta även imorgon, om mannen inte hittas.

Idag har militära bandvagnar därför satts in i sökandet efter mannen som försvann i Timmersdala för över tre dygn sedan, men polisen fortsätter sökandet ytterligare en dag, enligt polisens insatschef Ulrik Wennberg.

-Vi kommer göra en bedömning av läget hela tiden och just nu är vädret gynnsamt.

Polisens modell för eftersök i området kring där 76-åringen försvann har snart körts i botten. De jobbar efter sannolikhet, och idag är chansen att mannen ska hittas i det område där polisen söker kring fem procent.

Idag har sökningarna koncentrerats till de områden där det är svårt att ta sig fram, mossar och bergsområden. Bengt Wigart från hemvärnet leder bandvagnarna.

--Terrängen är otroligt svår. Det är stora mossområden och berg. Vi jobbar förfullt med att gå igenom ruta för ruta på kartan.

Mannen försvann från Timmerdala vid lunchtid i lördags. Han är i 70-årsåldern och klädd i blå jeans, vit skjorta med blå ränder och en grå stickad väst. Han talar inte Svenska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".