1 av 3
Foto: Julia Peric/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 3
Missing People Sweden studerar kartan över området. Reporter: Julia Peric/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
3 av 3
Anki Dahlberg grundade Missing People Sweden. Foto: Julia Peric/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Försvunne 76-åringen

Missing People Sweden hjälper till i sökandet

"Vi fortsätter så länge folk orkar"
1:55 min

Igår pekade vittnesmål ut den otillgängliga marken väster om sjön Lången som ett område där den försvunne 76-åringen rört sig, och idag utökas sökandet med hjälp av organisationen Missing People Sweden.

Missing People Sweden är en ideell organisation som hjälper personer att hitta anhöriga som försvunnit. Idag kom organisationen hit med ett 40-tal personer för att hjälpa till med sökandet.

– Vi har tagit hjälp av lokalbefolkningen och vi har blivit tilldelade ett område av polisen. Vi går i bredd med långt avstånd för att inte missa något. Man kan ju också hitta saker som hör till mannen, säger grundaren Anki Dahlberg.

Söder om Lången
De 40 frivilliga som dykt upp söker tillsammans igenom ett område söder om sjön Lången. Och letar efter den 76-årige mannen som försvann från sin dotters hus i Timmersdala i lördags. Vid försvinnandet hade mannen på sig jeans, vit skjorta med blåränder, stickad väst och svarta skor. En av dem som söker efter mannen är Kerstin Nordlander från Mariestad.

Anki Dahlberg grundade Missing People Sweden, MPS, efter att hennes son försvunnit i Göteborg. MPS, är en ideell organisation som hjälper personer att finna anhöriga som försvunnit.

SMS
Syftet är att på kort tid ordna skallgång som alla frivilliga kan delta i. Och genom att skriva upp sig på Missing People Swedens hemsida kan man få sms när skallgång ordnas.

-- Vi var här väldigt snabbt. Det är arrangerat bara på ett dygn, säger Anki Dahlberg.

Kerstin Norlander från Mariestad är en av dem som letar.

– Vi såg om det här på nätet och ville vara med. 

Det här är första gången som polisen i Skaraborg samarbetar med Missing People Sweden. Anki Dahlberg hoppas på fler frivilliga för sökandet efter den 76-årige mannen fortsätter.

– Vi fortsätter så länge folk orkar, jag stannar här tills dess, säger Anki Dahlberg.

Vill du hjälpa till i sökandet?
Läs mer om Missing People Sweden på hemsidan: www.missingpeople.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".