1 av 2
Anita Johansson (t.v) och Anne-Sophie Prith (t.h) ser fram emot Skaraborgs första baroquefestival. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Peder Lamm - ett affischnamn, (klicka för att förstora). Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Kultur

Vallebygden laddar för första barockfestivalen

"Blev kära i Vallebygdens undersköna miljö"
6:59 min

Just nu läggs de sista pusselbitarna på plats inför Skaraborgs första barockfestival där ett av flera dragplåster är tv-profilen Peder Lamms antikrally. På fredag drar Valle Baroque igång, att det blev just Vallebygden är bara en slump.

– Göteborgs barock-ensemble sökte nya miljöer att ge nya konserter i, och då hamnade deras blickar på Vallebygden. De blev kära i Vallebygden och den undersköna miljön, säger Anita Johansson som är projektledare för Valle Baroque.

På schemat står inte bara musik utan även teaterworkshops och antikrally med tv-profilen Peder Lamm som kommer till Vallegården på lördag. Ett festivalpass, som inkluderar samtliga tre konserter med Göteborgs barock-ensemble under helgen, kostar 300 kronor. Men det finns fler godbitar menar arrangören.

– Vi har ett jättedigert program med många olika musikupplevelser, det är mycket som händer, säger Anita Johansson till P4 Skaraborg.

På står just nu att läsa mer om festivalen som drar igång nu på fredag klockan 16.00.

P4 Skaraborg
p4.skaraborg@sverigesradio.se
nyheterna.skaraborg@sverigesradio.se
0500 - 773000

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".