Linus Lake. Foto: Magnus Sundvall/SR Skaraborg
Handboll

"Ett korsband, två diskbrock" - Linus är med i matchen igen

Linus Lake: ”Vi har tappat en del tunga spelare”
7:58 min

Han har repat sig från fler skador än de flesta 26-åringar. Nu är IFK Skövdes mittnia Linus Lake tillbaka inför stundande handbollssäsong. I går blev det vinst mot Hallby i en träningsmatch.

Som slutresultat skrevs tillslut 37 - 24 i Skövdelagets favör. Ett helt okej resultat menar den numera kurante mittnian.

– Det är ett bra resultat men det finns mer att önska eftersom vi är inne i en period med tunga ben och trötta kroppar nu, säger Linus Lake.

Inför säsongen är truppen ung och ganska tunn enligt Linus. I en intervju med P4 Skaraborg berättar 26-åringen att det känns spännande trots att IFK Skövde tappat flera tunga namn. Mest spännande är det nog ändå för Linus Lake själv som gått igenom fler skador än andra i hans ålder.

– Nu är det ju en korsbandsskada och två diskbrock, det är ju lite grejer som man kommer få dras med senare. Men det är ett pris jag gärna betalar, säger Linus Lake.

IFK Skövde spelar Elitseriesäsongens första match borta mot Hammarby den 16 september, hemmapremiären avgörs 20 september mot Västerås/Irsta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".