Saik:s David Johansson som kom in i andra halvlek i försvaret och gjorde en stabil insats. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Fotboll

Åtvidaberg spelade bort Skövde AIK

David Johansson SAIK: ” Vi är lite naiva”
1:27 min

Skövde AIK är utslaget ur Svenska cupen i och med 0-3 mot allsvenska Åtvidabergs FF på Södermalm.  Det stod 0-3 redan i paus.

Respekten var stor hos hemmalaget Skövde AIK i den första halvleken. Spelarna var tvehågsna och försiktiga och slarvade en hel del i passningarna som Åtvidaberg väl tog vara på och skapade flera frilägen framför Mirza Kalijundic i SAIK:s mål.

 Redan i den 8:e minuten kom 0-1 genom duktige Oscar Möller och på den vägen fortsatte det 0-2 i 37:e och 0-3 i 39:e minuten, båda målen av ständigt farlige Viktor Prodell. Det ena på nick efter hörna och det sedan ett friläge som han avsiutade på ett kallt sätt. Det kunde har varit fler mål för gästerna som hade fler frilägen.

I den andra halvleken slog gästerna av på tempot och Skövde kunde samla ihop laget på ett annat sätt. Man hade lite mer bollinnehav och skapade någon målchans i slutet på matchen. Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson var nöjd med att laget gick vidare och att de kunde genomföra matchen på ett bra sätt, då främst i den första halvleken.

Skövde-Åtvidaberg 0-3((0-3))

Åtvidaberg: Viktor Prodell 2, Oscar Möller.

Publik: 590.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".