Klas Bohman gjorde IK Gauthiods enda mål vid förlustmatchen mot IF Limhamn Bunkeflo. Foto: Petra Dydiszko/ P4 Skaraborg Sveriges Radio
Fotboll

Tung förlust för Gauthiod

Klas Bohman: ”Det är trögt med torsk.”
1:02 min

IK Gauthiod föll på hemmaplan med 1-2 mot IF Limhamn Bunkeflo i fotbollens division 1 södra. Gauthiods tränare Stefan Strind var mycket besviken efter matchen.

Söndagens möte mellan Gauthiod och Limhamn Bunkeflo var mycket viktigt för båda lagen. Gauthiod skulle behöva vinsten för att klättra i tabellen till en säkrare plats över sträcket. Det blev istället Limhamn Bunkeflo som drog det längsta strået och de tre hemkammade seriepoängen gör att man fortfarande har chans att hålla sig kvar i division 1.

Redan från start är det Limhamn Bunkeflo som visar störst energi på planen. Efter tio minuters spel är även Gauthiod med i matchen.

I den 32:a spelminuten tar Limhamn Bunkeflo ledningen med 0-1 genom  ett nickmål av Peter Eriksson. Målet ger energi till bortalaget och huvuddelen av spelet sker på Gauthiods planhalva. Innan halvlekspaus delas också två gula kort ut till Gauthiod: Jonatan Nilsson och Pelle Ödlund.

I början av andra halvlek har Linhamn Bunkeflo spelet och Gauthiod får jaga boll. I 53'e spelminuten utdelas det tredje gula kortet till Gauthiod, denna gång till Klas Bohman.

När 67 minuter är spelade kvitterar Klas Bohman till 1-1 med en frispark långt från mål. Målskytten klassar själv målet som ett turmål men ser det som att laget då kände sig med i matchen igen.

Strax efter kvitteringen utvisas Gauthiods Jonatan Nilsson efter att ha tilldelats sitt andra gula kort i matchen.

Limhamn Bunkeflo tar i den 76'e spelminuten återigen ledningen. Även detta mål av Peter Eriksson.

Matchen avslutas 1-2 efter fyra minuters tilläggstid. Spelarna i Gauthiod går med hängande huvuden mot omklädningsrummen. Tränaren Stefan Strind är mycket besviken över matchen. 

Matchfakta IK Gauthiod- IF Limhamn Bunkeflo 1-2 (0-1)
IK Gauthiod: Klas Bohman 53'
IF Limhamn Bunkeflo: Peter Eriksson 32' och 76'
Publik: 489
Domare: Adnan Jukic, Leonel Björkman Bylund, Johan Ågren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".