Bild från den tidigare demonstrationen i Lidköping. Nu har sjukhusledningen lagt beslag på namnlistorna. Foto: Kajsa Lundström P4 Skaraborg
Skaraborgs Sjukhus

Nedtagna protestlistor upprör

"Det är ett hån mot alla som varit med och skrivit under."
13 min

Ledningen för sjukhuset i Lidköping har tagit bort de protestlistor som varit spridda på sjukhuset.

Det är protestlistor emot besparingar där bland annat akutkirurgin i Lidköping ska flyttas till Skövde som plockats ned och lagts undan.

Emma Larsson som jobbar på sjukhuset och som drog igång protestmarschen tidigare i sommar i Lidköping säger till P4 Skaraborg att hon blev extremt upprörd och arg när hon såg att listorna tagits bort.

-- Jag är jättearg. Man spottar oss i ansiktet.

Debatt
Sjukhuset i Lidköpings framtid debatterades i P4 Direkt under måndagseftermiddagen. Bertil Jonsson, moderat regionpolitiker i sjukhusstyrelsen, är oroad över vad omstruktureringarna kan leda till.


– Jag är oroad över två saker. Det ena är akutmottagningen och den kompetens som kan försvinna om man tar bort de akuta operationerna. Kirurgakut utan operationslag är en omöjlighet på sikt. Det andra är det kvalificerade utbildningsuppdrag som lidköpingssjukhus är rikskända för. personalförsörjningen för sjukhus i hela regionen är därmed i fara.

Miljöpartiets Göran Larsson, menar att den oron är obefogad.

– Vi har från den politiska ledningen varit tydliga med att akutens öppettider ligger kvar, ligger fast, enligt strukturbeslutet från 2004 i regionfullmäktige.

P4 Skaraborg
nyheterna.skaraborg@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".