1 av 2
Centerpartiet i Skaraborg stöttar sin partiledare. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
2 av 2
Ulrika Carlsson. Foto: Scanpix
Skaraborg

Skaraborgs gräsrötter stöttar Lööf

1:25 min

Centerpartiet i Skaraborg har fortsatt förtroende för Annie Lööf, som den senaste tiden har varit i skottgluggen efter uppgifter om dyra seminarier och krognotor.

Ulrika Carlsson är riksdagsledamot för Centerparitet från Skaraborg. Enligt henne har partiledaren Annie Lööf fortsatt stort förtroende inom Centerparitet.

– Annie har visat prov på både mod och rättrådighet. Sen att hennes agerande har hånats i media är kanske del i något slags medialogik, men jag tycker Annie Lööf har skött sig utmärkt, säger hon.

"Storm i vattenglas"
Ulrika Carlssons uppfattning tycks delas av fler partikamrater i Skaraborg. Gunilla Druve Jansson uttrycker också sitt förtroende för centerledaren och kallar den senaste tidens turbulens för "en storm i ett vattenglas".

Men det finns de som menar att Annie Lööf har för lite erfarenhet. En skaraborgare som under många år har stått partiet nära säger till P4 Skaraborg att Annie Lööf inte har det som krävs för att vara minister.

Opinionssiffror för både partiet och Annie Lööf pekar neråt, men Ulrika Carlsson menar att Centerpartiets svaga trend snarast beror på att de hamnat i skuggan av Moderaterna i Alliansen.

- Det är svårt att vara ett mindre parti i en allians. De sista fyra fem åren har det blivit mycket de två stora partierna mot varandra  och de mindre partierna har hamnat i skymundan.

opolitisk

Centerpartiet har tappat sin egen politik

Erik Holmlund

0500-77 30 38
erik.holmlund@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista