Robert Svensson är spindeln i nätet när Enduro-VM arrangeras i Karlsborg i helgen. Foto: Petra Dydiszko P4 Skaraborg/Sveriges Radio
Enduro-VM

Idag startar Enduro-VM i Karlsborg

Robert Svensson: ”Vi har 115 förare från 14 länder anmälda”.
3:29 min

Den kommande helgen arrangeras en av VM-deltävlingarna i Enduro i Karlsborg. Förare från 14 länder väntas delta i tävlingen, och i startfältet finns elva förare från Skaraborg.

Under helgen körs den sjätte VM-deltävlingen i Enduro, och nu har alltså turen kommit till Karlsborg. Huvudarrangör är Svea Enduroklubb, och till sin hjälp har man de lokala klubbarna Carlsborgs MK, FMCK Skövde, Försvarsmaktens EK, Falköpings MK, Götene MK, Mariestads EK, Tibro MK, Tidaholms MK och Töreboda MK.

Tävlingarna inleds på fredag kväll med ett supertest - en så kallad prolog - som är ett slags specialtest av extremtyp där förarna kör en parallell bana två och två. Tiden från supertestet tar man med sig till helgens tävlingar.  

Under lördagen och söndagen körs tävlingarna på en bana som är cirka fem mil lång. Start och målgång är vid Moliden. Vid Forsvik kommer det att bjudas på ett spektakulärt hopp över Göta Kanal. Förarna kör tre varv på banan varje dag.

I helgens tävlingar deltar följande elva lokala förare:

Tibro MK: Anders Eriksson, Emil Gustavsson, Jesper Börjesson, Oliver Nelson, Anton Nordh, Sebastian Adielsson, Fredrik Georgsson, Anton Sandstedt.
FMCK Skövde: Albin Elowson, Mattias Ojanperä
Falköpings MK: Erik Ljungberg 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".