1 av 3
Anders Eriksson pratar med en medtävlande direkt efter målgång på den sista VM-dagen. Foto: Petra DydiszkoP4 skaraborg/Sveriges Radio
2 av 3
Oliver Nelson placerade sig på pallen båda dagarna under VM-tävlingarna. Foto: Petra Dydiszko P4 Skaraborg/Sveriges Radio
3 av 3
Anton Nordh var besviken över att tvingas bryta tävlingen. Foto: Petra Dydiszko P4 Skaraborg/Sveriges Radio
Enduro

Oliver Nelson tvåa i enduro-VM

Anton Nordh: ”Slog hål i motorn, så jag tvingades bryta”.
0:51 min

På söndagen avslutades VM-tävlingarna i enduro i Karlsborg. Det blev ytterligare en pallplacering till Skaraborg. Även denna gång var det Oliver Nelson som fick kliva upp på pallen, som tvåa.

Oliver Nelson är den lokala förare som lyckats bäst under Enduro-VM. Vid supertestet fick han andra bästa tid. Under första tävlingsdagen placerade han sig trea. Andra dagen fungerade åkningen ännu bättre och Nelson kom på andra plats i Youth Cup. Trots detta är han ändå inte nöjd utan kommer jobba vidare med ambitionen att utveckla konditionen och kurvteknik.

Anders Eriksson slutade andra dagen på en nionde plats i seniorklassen E1 och var mycket nöjd med sin körning. Eriksson var även snabbast på ett av dagens test. Han konstaterade skrattande att han idag faktiskt under ett test var snabbast i världen på en lätt cykel.

Anton Nordh körde bra under dagens tävlingar i senior E1 men hade oturen att köra omkull och slå hål i tanken vilket medförde att han fick bryta tävlingen.

Söndagens resultat för Skaraborgs VM-förare
Anders Eriksson (E1) - 9:a
Sebastian Adielsson (E1) - 15:e
Anton Nordh (E1) - bröt tävlingen
Fredrik Georgsson (E2) - 14:e
Oliver Nelson (Ungdom) - 2:a
Albin Elowson (Ungdom) - 5:a
Jesper Börjesson (Ungdom) - 7:a
Erik Ljungberg (Ungdom) - 8:a
Mattias Ojanperä (Ungdom) - 14:e
Anton Sandstedt (Ungdom) - bröt tävlingen

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".