Mikael Andersson och hans företrädare på väg in i rättssalen under förhandlingen i tingsrätten. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Skövde

Gatuköksägare fortsätter tvisten med Skövde kommun

Nu överklagar före detta gatuköksägare Mikael Andersson från Mariestad domen i tingsrätten, som slog fast att Skövde kommun inte gjorde fel som debiterade honom för livsmedelskontroller. Han kräver att rättegången görs om.

Mikael Andersson krävde kommunen på 15 000 kronor eftersom han ansåg att han betalat för livsmedelskontroller av sitt gatukök, som han drev tidigare i Skövde, kontroller som inte ägt rum så ofta som han ansåg att han hade betalt för.

Men tingsrätten slog fast att kommunen hade gjort rätt, och att det är upp till kommunen att avgöra hur ofta inspektionerna behöver göras.

Det var första gången frågan prövades i Sverige, och redan då beslutade sig Mikael Andersson för att överklaga. Nu har överklagan kommit in till Göta Hovrätt från hans ombud Centrum för rättvisa.

De menar bland annat att rådmannen var jävig som gjorde ett uttalande i media om utgången innan rättegången var avgjord, och vill därför i första hand att tingsrätten gör om processen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".