Foto: Linnéa Frimodig/P4 Skaraborg Sveriges Radio
Götene

Götene demonstrerar efter granskningen av Medeltidens värld

Efter Sveriges televisions granskning av Götene kommun och Medeltidens värld planerar nu två olika grupper att genomföra demonstrationer i samband med kommunfullmäktige på måndag.

Två olika grupper, helt oberoende av varandra, planerar just nu för demonstrationer på torget i Götene kommande måndag. Det är samma kväll som Götene kommunfullmäktige ska diskutera nästa års ekonomi, och eventuella besparingar.

Upprop på Facebook
Det man vänder sig mot är att satsningen på Medeltidens värld samtidigt kan fortsätta att kosta pengar. Dels har ett upprop startat på det sociala nätverket Facebook för att annordna en demonstration, på initiativ av bland andra vänsterpartisten Ove Nordström. 

En helt annan grupp har begärt demonstrationstillstånd för ett fackeltåg på temat en trygg framtid i Götene kommun. Gruppen vill uppmärksamma kommunfullmäktiges sammanträde om nästa års ekonomi, fackelgruppen befarar besparingar inom vård, omsorg och skola i Götene kommun.

– Samtidigt tillåts Medeltidens Värld sluka alltmer skattepengar. Skattepengar som bör användas till ambulans, fungerande skola, vård, sjukvårdspersonal med rimliga arbetsvillkor, ungdomsverksamhet och mycket mer, skriver Ingemar Andersson från Fackelgruppen i ett mejl till P4 Skaraborg.

Mycket tyder under onsdagseftermiddagen på att de båda demonstrationerna kommer att samordnas på något sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".