Skövde IK vann hockeyderbyt mot Grästorp med 3-2. Foto: Magnus Sundvall.
Ishockey

Skövde IK starkast i hockeyderbyt mot Grästorp

Julius Selle-Larsson, SIK:” En underbar känsla”
1:54 min

Skövde IK var starkast och kunde vinna skaraborgsderbyt i hockeyettan mot Grästorp med 3-2. Men bottenlaget GIK skakade topplaget SIK rejält innan Julius Selle-Larsson kunde sätta segerpucken för Skövde.

Med fyra minuter kvar satte Skövdes Julius Selle-Larsson 3-2, vilket också blev slutresulatet.

– Det var jätteskönt att se pucken leta sig in i krysset, säger Selle-Larsson.

Dessförinnan hade niondeplacerade Grästorp skakat tabelltvåan Skövde rejält.

– Jag tycker att vi borde ha pillat in någon mer puck. Men vi får ju skylla oss själva att vi tappar poäng. Vi tar dumma utvisningar och ger i princip dem tre mål, säger Grästorps tränare Anders Lundström.

Tillfälligt övertag
Skövde ledde med 1-0 efter den första perioden med David Sjöman som enda målskytt. Skövde gjorde även 2-0 genom Fredrik Söder i den andra perioden, en period där det var hemmalaget Grästorp som skapade flest chanser.

– Vi måste lära oss sätta våra chanser. Dessutom är jag nästan övertygad om att det bortdömda målet skulle dömas som mål, säger Lundström.

För Skövdes del var det ingen topprestation, men det är ändå en styrka att kunna vinna matcher då spelet inte stämmer, menar Selle-Larsson.

– Det har varit många tighta matcher som inte spelet har fungerat i, men där vi ändå har vunnit. Det är jätteviktigt för självförtroendet, avslutar Selle-Larsson.

Grästorps IK-Skövde IK 2-3

(0-1, 1-1, 1-1)

Första perioden: 0-1 (5.32) David Sjöman (1).

Skott: 9-11.

Andra perioden: 0-2 (13.49) Fredrik Söder (Henrik Thegel, Johan Salomonsson) spel fem mot fyra, 1-2 (14.45) Sebastian Kristiansson (Wictor Adolfsson-Hedlund, Emil Andersson)

Skott: 15-8.

Tredje perioden: 2-2 (6.40) Marcus Haglund (Viktor Jörnevik), 2-3 (15.59) Julius Selle-Larsson (Alexander Sundqvist, Carl-Johan Sjögren)

Skott: 9-15. Totalt: 33-34.

Utvisningar: Grästorps IK 5x2 min. Skövde IK 2x2.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 429.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".