Fyra personer knivskars. Foto ur polisens förundersökning
Götene

Knivmannen är inte allvarligt störd

Den 41-årige Göteneman som åtalats misstänkt för fyra mordförsök är inte allvarligt psykiskt störd. Det slår Rättsmedicinalverket fast efter att ha utrett mannen. Nu undersöker hans försvarare möjligheterna att få strafflindring eftersom Götenebon var så berusad vid attacken.

I åklagarens bevisning mot mannen finns en film där han attackerar flera grannar med kniv efter att grannarna klagat på att han spelat för hög musik. 

Lindrig störning
Rättsmedicinalverket anser inte att mannen är allvarligt psykiskt störd, däremot att mannen har en lindrigare störning. Det säger mannens advokat Staffan Uvabeck till P4 Skaraborg.

Berusad
Staffan Uvabeck nu begärt ett utlåtande från Socialstyrelsens rättsliga råd, eftersom han inte anser att det står klart hur mannens alkoholpåverkan påverkat hans agerande. Rättegången kommer att inledas först när det utlåtandet är klart.

Enligt Staffan Uvabeck finns vägledande domar i Högsta domstolen som pekar på att kraftig berusning kan leda till strafflindring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista