Bild: www.gotene.se
Götene

Socialdemokraterna kräver kommundirektörens avgång

"Det förväntas att vi agerar"
1:41 min

Styrelsen för Socialdemokraterna i Götene kräver kommundirektörens avgång. Rogher Selmosson är inte rätt man att leda kommunen framåt, säger Peter Legendi som är ordförande för socialdemokraterna.

– Kommunen har varit hårt kritiserad, inte minst för hanteringen av Äventyrslandet. Förtroendet för politiken och Socialdemokraterna är lågt och det måste vi hantera på något sätt. En av åtgärderna är att försöka få en bättre styrning i kommunen och i det arbetet ser vi inte att kommundirektören är rätt person på platsen, säger Peter Legendi som är ordförande för Socialdemokraterna i Götene.

Komma på fötter
Han säger att det är mycket som behövs göras för att Götene ska komma på fötter igen efter katastrofsatsningen på Medeltidens Värld, och nu har kommunens socialdemokrater enats om att de tycker att det är en bra start att byta kommunchef.

Medeltiden värld
Peter Legendi säger att Uppdrag Gransknings reportage om Medeltidens Värld har bidragit till att kravet om avgång kommer just nu.

– Inslaget som SVT gjorde har inte direkt förbättrat förtroendet för politiken och kommunen, snarare tvärt om. Eftersom vi är största partiet och styr kommunen så förväntas det att vi ska agera för att förbättra förtroendet, och det är det vi gör nu.

Håller inte med
Kommunstyrelsens ordförande Kenth Selomosson håller inte med sitt parti om kravet på avgång.

– Kommunalrådet behöver inte hålla med sitt partis styrelse i alla lägen, men det blir konstiga signaler och det kan bli svårare för kommunalrådet själva att hantera situationen. Vi kommer att diskutera frågan på ett extra styrelsemöte på söndag, säger Peter Legendi.

I den kritik som framförs mot kommundirektören pekar man bland annat på sättet att hantera försäljningen av Äventyrslandet.

Sälj före jul
Nu säger socialdemokraterna att om inte anläggningen kan säljas till ett acceptabelt pris innan jul, bör man sälja det som går och återställa området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".