Ishockey

Mariestad BOIS vann derbyt mot Grästorp

Staffan Lundh, BOIS: ”Det var en arbetsseger”
2:15 min

Mariestad BOIS vann som väntat hockeyderbyt i Åse & Viste Arena. Hemmalaget Grästorps IK orkade inte stå emot utan föll med 0-3 (0-0, 0-2, 0-1).

Första perioden var jämn spelmässigt med något övertag för hemmalaget Grästorp. Men laget kunde inte ta vara på några frilägen man hade. I den andra så dominerade gästerna från Mariestad och kunde också göra två mål och sedan avgjorde definitivt gästerna med att sätta den tredje pucken i början på den tredje perioden.

Till slut en rättvis seger för Bois som därmed tog viktiga tre poäng i den fortsatta kampen om en allettaplats. För Grästorps del gäller det att behålla fokus så att laget går in med en postiv känsla i fortsättningsserien efter jul och nyår.

Grästorps IK-Mariestad BoIS HC 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Första perioden: Skott: 13-10.

Andra perioden: 0-1 (1.00) Christopher Larsson (Oscar Holst, Rickard Palmberg), 0-2 (13.24) Linus Engqvist (Simon Bergström). Skott: 7-11.

Tredje perioden: 0-3 (2.54) Carl Odelius (Adam Willig, Filip Törnqvist). Skott: 13-6. Totalt: 33-27.

Utvisningar: Grästorps IK 3x2 min. Mariestad BoIS HC 5x2
Domare: Henrik Wåhlin, Stockholm
Publik: 389

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".