Ardente Klint är positiv till vindkraftverk. Foto: Cristian Ölund/P4 Skaraborg
SKARA

Vindkraftspark på Billingen splittrar invånarna

Invånare: ”Egoistiskt att bara bry sig om utseende”
1:59 min

Frågan om vindkraft på Billingen splittrar Skaraborna. Ikväll ska kommunfullmäktige ta beslut i frågan om man ska gå vidare med planerna och utgången är oklar då politikerna är långt ifrån eniga.

Sex stycken 190 meter höga vindkraftsverk splittrar Skara. Den 7 november fattade kommunstyrelsen ett beslut om att anta en ändring i den så kallade översiktsplanen för det område på Billingen där det finns planer på att bygga vindkraftsparken.

Kommunstyrelsen var däremot splittrad och förslaget gick igenom med rösterna 8 för och 5 emot. Det som är väldigt ovanligt är att frågan splittrar partierna och åsikterna delar de politiska blocken. Situationen nu är väldigt osäker och beslutet som ska tas kan bli en rysare.

Skarabon Ardente Klint är för vindkraft på Billingen.

– Det är bättre för miljön än många andra alternativ som finns idag. Jag tycker att det är ganska egoistiskt att bara bry sig om utseendet om sin närmiljö och hur vyn ser ut från fönstret. Det är något man får ta för att förbättra miljön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".