Ove Nordström. Foto: Rebecca Sutton / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Götene

Ikväll samlar Nordström Götene till demonstration

Ove Nordström: ”Inte fråga om att någon ska straffas”
1:18 min

Ove Nordström (v) har den senaste veckan undersökt intresset för en manifestation och ikväll kommer Götenebor att samlas för att visa sitt missnöje mot hur kommunens politiker hanterar invånarnas skattepengar.

Under måndagskvällen sammanträder kommunfullmäktige i Götene, bland annat för att prata om nästa års budget. Förra veckan rapporterade P4 Skaraborg att vänsterpartisten Ove Nordström undersöker intresset för att demonstrera i samband med mötet. Nu är det dags.

– Det är så många som har hört av sig, alla har synpunkter, folk vill polisanmäla och då fanns intresse att ordna någonting. Då tyckte jag att det var fog för att undersöka om det fanns intresse för att genomföra en demonstration, säger Ove Nordström.

Nordström poängterar att det är i egenskap av privatperson som han tagit initiativet till demonstrationen eftersom han själv är politiskt engagerad och är ersättare i kommunfullmäktige. Han tycker inte att den kritik som riktats mot kommunens politiker räcker.

– Det är inte fråga om att någon ska straffas. Man kan ju ta en jämförelse, om ett privat företag som har en ledning som hade orsakat sådana förluster (ekonomiska reds. anm.) så tror jag inte den ledningen hade haft så stort förtroende för att få sitta kvar, säger Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".