MARIESTAD

Vadsbogymnasiets rektor utköpt

1:26 min

Nu är det klart rektorn Mikael Hedquist som varit avstängd från sin tjänst på Vadsbogymnasiet i Mariestad får sluta sitt jobb vid årsskiftet. Efter två dagars förhandlingar har arbetsgivaren Mariestads kommun gjort en överenskommelse med facket.

Mikael Hedquist säger att han känner sig sviken av sin arbetsgivare men att han ser fram emot att gå vidare.

– Jag är inte nöjd med hanteringen av ärendet, men jag är nöjd med att försöka lägga detta bakom mig och gå vidare med mitt liv. Det har stått still i åtta, nio veckor nu. Jag och min familj måste gå vidare och då är det bra att vi ändå har gjort en uppgörelse.

Vad menar du med att du inte är nöjd med hanteringen?

– Det tror jag de flesta förstår; att bli hanterad på detta sättet som medarbetare med en lång, trogen tjänst i en kommun... Hela ärendet har ju visats i pressen, om jag säger så.

Mikael Hedquist har varit avstängd från sin tjänst som rektor på Vadsbogymnasiet under hösten sen det kommit fram att elever på fordonsprogramet lagat hans bil, och att han sedan inte betalat räkningen.

I den granskning som Mariestads kommun beställde av ett externt revisionsbolag framkom även oklarheter kring hur han hanterat skolans kreditkort.

Detta har nu alltså resulterat i att Mariestads kommun väljer att ge rektorn sparken.

Kommunens personalchef Stefan Wallenå säger att överenskommelsen grundas på en sammanvägd bedömning av revisionsbolagets rapport och kommunens interna granskning av Hedquist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista