Nu behöver du en telefon för att kunna besöka den offentliga toaletten på Resecentrum i Lidköping. Foto: Scanpix
Lidköping

Västtrafik försvarar sms-toaletten på Resecentrum i Lidköping

1:25 min

På Resecentrum i Lidköping måste man som kund av den offentliga toaletten tjänster äga en mobiltelefon. Nu försvarar Västtrafik satsningen på att skrota betalningen med mynt.

– Jag tycker det verkar mycket märkligt. Förra sommaren var det gratis att gå in på toaletten, inte ens en femma. Nu om man behöver uträtta sina behov så kanske man inte alltid har tid att ta upp mobilen, säger resenären Camilla Löfstrand till P4 Skaraborg.

Toaletten i Lidköping är den första i Skaraborg som Västtrafik nu utrustat med det nya myntlösa systemet. Kristian Lans, presschef för Västtrafiks, förklarar nu varför man valt att prova systemet i Lidköping.

– Dels handlar det om arbetsmiljöskäl. Vi vill komma bort från kontanthantering för vi har mycket problem stölder och skadegörelse på myntautomaterna som funnits tidigare, säger Lans till P4 Skaraborg.

Vad händer om man inte har en mobiltelefon?

– Nu är det ju så att de flesta människor har mobiltelefon med sig när de reser. Har man inte det så är det ju i dagsläget så att man får leta upp en annan toalett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista