SLU:s flytt från Skara

Peter Sylwvan - enda SLU-ledamoten som försvarade Skara

0:57 min

Peter Sylwan var den ende i SLU:s styrelse som var emot flytten av utbildningar från Skara till Uppsala. Han ser flera risker med att banta verksamheten i Skara.

-- Skara är ett väldigt djurintensivt och jordbruksintensivt område och då är min bedömning att det är väldigt viktigt att man har en nära kontakt med de praktiska frågorna, vardagen och verkligen. Så det tycker jag är lite förlorad resurs man går miste om här, säger Peter Sylwan ledamot i SLUs styrelse.

Det var i går beskedet kom att flera stora utbildningar på SLU i Skara läggs ner och flyttas till Uppsala. Men Peter Sylwan höll inte med resten av styrelsen om att det skulle bli så. Han menar att man istället borde ta tillvara på att Skara ligger i ett djur och naturrikt område.

-- Styrelsen i övrigt gör en annan bedömning att det är mycket viktigare att man kopplas sig ihop med den akademiska miljön och den vetenskapliga miljön och jag tycker det är väldigt allvarligt när man tappar kontakten med praktiken. Det här var ett viktigt och användbart medel i Skara som jag tycker borde utvecklas istället, säger Peter Sylwan som är styrelseledamot i SLU.