Äventyrslandet

"Gör om Äventyrslandet till rastplats"

1:32 min

Gör Äventyrslandet i Götene till en folkets park eller till Sveriges trevligaste rastplats. Det är några av idéerna som kommer presenteras för Götenes politiker idag. Jonas Magnusson är en av personerna bakom idéerna och tror att politikerna kommer tycka om förslagen.

- Jag vet att en del politiker tycker det här är lysande, sen finns det politiker som har satsat hela sin själ till att ta bort det här från jordens yta och det tycker jag är bedrövligt. Jag tycker att man borde inse att det här har vi gjort tillsammans och det blev ett fiasko men låt oss nu förlåta och så går vi vidare och gör någonting gott utav det här, säger Jonas Magnusson.

När vi går omkring utanför Äventyrslandets område pratar han om olika idéer som man skulle kunna göra med Äventyrslandet. Han pratar om arbetsdagar, olika tävlingar, konserter, att göra det till Sveriges trevligaste rastplats eller en stor folkets park. Idéerna är många men måste ju också finansieras av någon. Jonas Magnusson tror att föreningar kan vara svaret.

- Det finns ju mängder av andra föreningar som driver liknande saker kommersiellt men som ändå kan göra det på ideella vägar på så vis att man inte plockar ut pengarna utan att det satsas i anläggningen igen. Folk har ju hört av sig och sagt att vi jobbar gärna gratis här på helger och har goda idéer och då skulle ju det här kunna bli ett fantastiskt ställe, fortsätter Jonas Magnusson.

Men ska man inte försöka sälja det nu då för att rädda det som räddas kan?

- Det finns inget och rädda. De har ju försökt och sälja det under både ett och två år och det går inte. Ta vara på alla gode idéer och allt gott engagemang, det finns ju mängder av idéer om vad man skulle kunna göra med detta, säger Jonas Magnusson som kommer ha möte med Götenes politiker om Äventyrslandet i eftermiddag.

Kristoffer Hilmersson
kristoffer.hilmersson@sverigesradio.se