Lidköping

Ilsken älg i Lidköping kan komma att skjutas

1:20 min

En man och hans två hundar blev i onsdags kväll attackerade av en älg när de var ute på promenad. Nu riskerar älgen att avlivas.

Det var när Johan Källeskog skulle ta en kort rast med sina hundar i en dunge nära sitt hem som älgen kom rusande mot honom och hans hundar.

– Den kom från ingenstans och trots att jag är jägare sedan många år blir man ju lite skärrad och orolig för sina hundar.

Hämtade bilen
Hundarna satte fart efter älgen och Johan Källeskog försökte förgäves locka dem till sig. Istället tog sig Johan Källeskog hem för att hämta bilen och leta efter djuren.

Hans största oro var att älgen skulle springa ut på vägen och bli påkörd så att någon annan människa skulle komma till skada.

Efter ett tag gick han ut och letade och hittade då sin ena hund Lisa död.

Vanligt att träffa älg
Den andra hunden kom hem senare på kvällen. Johan Källskog menar att det hör till vanligheterna att han springer på älgar under sina promenader men ingen som beter sig så här.

Älgen har nu försvunnit upp i Rådaskogarna men om den dyker upp igen så kommer polisen skicka ut jägare som kommer bedöma om den behöver avlivas. Något som Johan Källeskog tycker man borde göra.

– Sådana där älgar tror jag inte piggnar till. Den kommer inte förändras utan fortsätta att vara ilsken.