FOTBOLL

Skövde AIK:s senaste nyförvärv - gotländsk 23-åring

1:20 min

En 23-åring gotlänning är ett av fotbollsklubben Skövde AIKs senaste nyförvärv den här säsongen. Jimmie Engqvist har tagits från division två-klubben FC Gute på Gotland och är nu klar för skaraborgsklubben.

Hemma på Gotland, där Jimmie Engqvist bott i hela sitt liv, blev han förra året utsedd till Gotlands bästa spelare och har beskrivits som en defensiv mittfältare. Med Skövde AIK har han har nu skrivit på för ett år med chans till förlängning ytterliggare ett om allt går väl.

-- Det ska bli jättekul, komma hit och ge järnet liksom.

Vad kännetecknar dig som spelare, anser du själv?
-- 
Jag är en hårt arbetande mittfältare med bra spelförståelse och bra huvudspel och ganska bra passningsspel. Jag jobbar nog mer i det dolda så jag är inte den som dribblar särskillt mycket eller så syns på det sättet utan jag jobbar för laget och den biten, säger Jimmie Engqvist.

Premiärmatch
I morgon är det dags för premiärmatch och han har senaste veckan börjat bekanta sig desto mer med den nya staden men framför allt det nya laget.

-- Det är ju en division upp och man har ju känt på träningar att det är lite högre tempo. De vill rulla bollen på ett lite annat sätt och hålla mycket boll inom laget.

Utvecklas
– Det har vi inte haft riktigt samma på Gotland där jag kommer ifrån. Det är en fördel tycker jag, man utvecklas ju som fotbollspelare ju mer boll man har också, det känns absolut jättebra.

Hur mycket får vi se av dig här i Skövde framöver?
Nej, det kan jag inte svara på nu det kan bara tränaren svara på hur mycket jag får spela och så där. Jag får ge järnet och visa att det är jag som ska spela sen är det han som tar ut laget, säger Skövde AIKs nyförvärv från Gotland Jimme Engqvist.