Götene

Äventyrslandet kan bli Religionslandet

1:27 min

Gör Äventyrslandet till ett religionsland efter sommaren! Den idén har Götenebon Jonas Magnusson presenterat för Götenes politiker.

Jonas Magnusson träffade Götenes politiker i fredags och presenterade flera idéer för Äventyrslandet till sommaren. Då pratade han om att göra det till Sveriges trevligaste rastplats, ett ställe för konserter eller bara en stor Folkets Park.

Men han presenterade också en vision om att göra parken till ett Religionsland efter sommaren.

– Det skulle vara intressant att gå vidare och bygga typ Astrid Lindgrens Värld, men göra det utifrån Bibeln och de olika religionerna, kanske. Ställa lite av de religiösa frågorna i centrum.

"Svårt tänka mig att vi skulle satsa mer pengar"
Folkpartisten Andreas Wändahl är styrelseledamot i Medeltidens Värld AB och var med på mötet i fredags. Han tror att det svåra kan bli finansieringen.

– Jag har väldigt svårt att tänka mig att vi skulle satsa mer pengar på ett projekt som inte är helt finansierat av en extern part.

Hur tror du framtiden ser ut för Medeltidens Värld?
– Vi kommer att fortsätta jobba på avvecklingsspåret, om det inte dyker upp en oerhört intressant idé som inte kräver finansiering från kommunens sida.

Var det här oerhört intressanta ideer?
-- Jag känner Jonas och han är seriös och personligen kan jag tycka att det känns intressant, men det är det här med finansieringen som är frågetecknet.

Kristoffer Hilmersson