Otterbäcken

Moelvens vd om uppsägningarna: "De anställda får besked idag eller imorgon"

1:31 min

En tredjedel av de anställda på Moelven Vänerply i Otterbäcken får sluta. Det blev resultatet när förhandlingarna är klara. Idag får de anställda veta vilka det är som får gå.

Det är totalt 46 anställda som får sluta: 37 kollektivanställda och nio tjänstemän.

Företagets vd Leo Persson har suttit i möte med alla anställda idag. Några av dem har alltså fått beskedet om uppsägning.

– De får sina besked idag eller imorgon.

Hur är stämningen?
– Ganska god, för att vara i en sådan situation som det är. Det är väl ingen som tycker om den, men jag tycker det är ganska bra.

Vad kommer att hända sen?
– De kommer att vara kvar, för många har ju sex månaders uppsägningstid. Fram i höst får vi investeringar och vi kommer att reducera personalen.

Investerar stort
Samtidigt som företaget storsatsar och investerar i Otterbäcken så får alltså en tredjedel av arbetsstyrkan sluta. En effekt av investeringarna och den hårda konkurrensen från andra länder, säger Leo Persson.

– Vi måste göra så för att hänga med i konkurrensen från Sydamerika och Finland. Gör vi inte det kommer vi att bli omkörda av import av plywood.

Det här är första delen i en planerad rationalisering. Om det kommer att bli aktuellt med ännu fler uppsägningar kan inte Leo Persson svara på idag.

– Det kan vi inte svara på idag.