Lidköping

Mynten tillbaka på Resecentrums sms-toalett i Lidköping

1:49 min

För en månad sedan meddelade Västtrafik att det var slutbetalat med mynt på den offentliga toaletten på Resecentrum i Lidköping. Endast betalning med sms var beskedet, men nu har de ändrat sig och i framtiden kommer även myntbetalning att fungera.

– Våra resenärer har uppfattat att det blivit svårare att använda toaletten. Vi vill att det ska vara enkelt, och om folk upplever att det blivit svårare så har vi misslyckats, säger Kristian Lans som är presschef för Västtrafik.

I början av februari berättade P4 Skaraborg om att Västtrafik testar ett nytt betalsystem för den som önskar besöka den offentliga toaletten i Lidköping.

Framtiden var kommen när den klassiska femman i ett myntinkast skrotades till förmån för en lösning där nödiga tvingades börja betala via sin mobiltelefonen. Syftet var komma bort från kontanthantering och försöka få bukt på skadegörelsen som myntautomaterna.

– Dessutom är det en arbetsmiljöfråga för vår personal och deras säkerhet när de hanterar kontanter. Det sammantaget har gjort att vi velat testa sms-lösningen, säger Kristian Lans.

Men nu dröjer det inte länge förän den riktiga framtiden här, med en valfrihet för den som behöver lätta på trycket.

– Inom en snar framtid kommer vi ha en klösning som innebär att kunden själv väljer om den vill betala med mynt eller sms, säger Krisitan Lans.

Har Västtrafik fått rannsaka sig självt?

– Ja absolut. Vi har lyssnat till resenärernas kraftiga kritik och fått tänka om helt enkelt.