Tomas Oneborg/Scanpix.
BILJAKT

Misstänkt mördare greps i Vara efter biljakt

Den man i 50-års åldern som misstäkts för att ha skjutit ihjäl en kvinna i Göteborg greps i under fredagens förmiddag i Varatrakten, efter en polisjakt.

Mannen som är i 50-årsåldern ska ha erkänt att han befann sig på brottsplatsen i Göteborg. Strax innan han greps i Vara sågs hur mannen kastade ut ett vapen ur bilen, säger Björ Blixter, polisens presstalesperson.

– Vi har säkrat vapnet och kommer kika närmare på det. Vad det är för vapen vill jag inte gå in på.

Kvinnan blev ihjälskjuten på en parkeringsplats i Högsbohöjd i Göteborg under fredagens morgon. Det var vid sjutiden på fredagsmorgonen som polisen fick in flera samtal från boende i området kring Tolvskillingsgatan i västra Göteborg. Skottlossning och skrik hade hörts i området. Området spärrades av. Både en polishelikopter och civila polisbilar var inblandade i jakten på mannen. Han greps under odramatiska former strax efter klockan tio. Mannen fördes efter gripandet till häktet i Mölndal och bilen har förts bort för teknisk undersökning.

Biljakten har beskrivits i flera tidingar som dramatisk, att polisen använt sig av spikmattor. Men några spikmattor har inte nyttjats, det menar polisens presstalesperson, Björ Blixter.

– Vi har beskrivit gripandet som odramatisk. Många enheter var visserligen inblandade, och det ger naturligt en puls över upplevelsen.

Det finns ingenting som tyder på någon koppling mellan gärningsmannen och Skaraborg i övrigt förutom biljaktens slutpunkt. Att det blev Vara är sannolikt en slump, menar presstalesman Björ Blixter.

– Vi fick häng på honomom där och det blev läge helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista