Handboll

Lidköping får inte kvala på hemmaplan

4:13 min

Handbollslaget HK Lidköping får inte kvala mot damallsvenskan på sin ordinarie hemmaplan i Idrottens hus. Det slår Svenska Handbollförbundet fast eftersom planen inte uppfyller rätt mått och ingen dispens ges trots att Lidköping spelat hela säsongen i Idrottens hus.

Planen i Idrottens hus är en meter för kort och en meter för smal för att uppfylla förbundets bestämmelser.

Lidköping, som redan säkrat en kvalplats trots att det återstår matcher i grundserien, får nu titta på andra alternativ.

Enligt klubbens ordförande Pernilla Bjerkesjö så är ett alternativ att spela i en av träningshallarna men där saknas för tillfället läktare.

Ett annat alternativ skulle vara att lägga golv i bandyhallen men föreningen sneglar även i närområdet för att hitta en hall som är godkänd för kvalspel mot allsvenskan.

I nuläget är det endast hallen i Grästorp som kan bli aktuellt eftersom det i Götene och Vara är förbjudet med klister. Hallen i Skara är heller inte tillgänglig då den är fullbokad.

Besked om spelplats kommer troligtvis i nästa vecka.

Lidköping möter Kristianstad på "hemmaplan" den 26 mars och returen spelas den annandag påsk, den 1 april.

Segraren är klart för allsvenskan medan förloraren får en ny chans via nytt dubbelmöte mot det lag som placerar sig som nia i allsvenskan, vilket rent teoretiskt skulle kunna bli Skara HF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista