Det är trånga lokaler för boxarna. Foto: Cristian Ölund/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Föreningsliv

Fullbokat och trångt för boxare i Lidköpingsklubb

1:55 min

Aldrig förr har så många tränat boxning i Lidköping som nu. Boxningsklubben KK All-Round har idag fler medlemmar än under sin nästan 80-åriga historia.

I ett gammalt skyddsrum i källaren på Wennerbergsskolan så har ett 40-tal personer samlats för ett pass.

Det är trång, högljutt och varmt inne i den lilla lokalen. Klubben har under den senaste tiden lockat allt fler att börja träna och en av dem som precis har upptäckt boxningen är Ella Lindberg.

– Jag har velat gå i boxning länge. Jag har kompisar här som velat ha med mig. Men det har alltid varit fullt.

Vissa problem
Lars Hermansson är en av huvudtränarna och trots att han nu är glad över att det nu strömmar till ungdomar till klubben så innebär det vissa problem med så många tränar i de små lokalerna.

– Det är ett tacksamt problem med ljudnivån och träningen blir lidande. Det är också svårt att hålla igång alla.

Han ni ta emot alla som vill komma?
– Nej vi tvingas sätta stopp.

Tjerna blir fler
Att det är många som är intresserade märks speciellt på hur många tjejer som nu är medlemmar. För drygt ett år sedan var det bara två stycken som tränade medans det idag är ett femtontal. Alice Petterson är en av dem som varit med längst och sett hur det kommit allt fler tjejer till lokalen.

– För några år sedan var vi inte alls många. Jag vet inte vad det beror på att det kommer fler tjejer. Kanske för att det är en bra allsidig träning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista