Handboll

Skara HF föll i viktig match mot Kroppskultur

1:46 min

Skara HF förlorade borta mot Kroppskultur med 18-22 efter underläge i paus med 8-11. Trots att en omgång återstår är det redan nu klart att Skara måste kvala för att hänga kvar i allsvenskan.

Inför matchen hade Skara HF och Kroppskultur lika många poäng och delade också samma öde i tabellen - båda lagen låg på kvalplats i den nedre delen av allsvenskans tabell.

Förlusten ger inte någon förändrad tabellposition för Skara HF, men däremot ett försämrat läge i förhållande till Kroppskultur och lagen som ligger precis ovanför kvalstrecket.

Visserligen kan Skara genom seger i sista omgången åter få lika många poäng som Kroppskultur, men det är knappast troligt att Skara lyckas bättra på sin målskillnad (-38) så mycket att laget ska kunna ta sig förbi Kroppskultur som bara har ett minusmål.

Förlusten i Uddevalla blev extra tung av att Skara lyckades vända pausunderläge till ledning en bit in i andra halvlek. I det läget tog Kroppskultur en timeout som visade sig bli avgörande för matchen.

- Vi lyckades vända till 15-14. Då tog de timeout och lyckades få tillbaka sina pusselbitar, summerade Mikaela Skogsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista